Newsfeed

Blessed Black: Writing a ton of new music….

Blessed Black - La Brea

Cincinnati, Ohio doom quartet Blessed Black are excited to announce the upcoming release of La Brea, the single is being released prior to the band entering the studio to record their upcoming  full-length.  This six-minute genre-blender serves as a preview of the music Blessed Black has crafted and honed throughout 2020.

Vocalist and guitarist Joshua Murphy says, «We spent the majority of 2020 like most bands: lamenting the loss of live music, and writing a ton of new music. Over the course of the last year or so we have stockpiled a ton of new material, and we found a lot of new growth in our sound that we really feel represents us finally finding our sound as a band».

«With plans to record a new full length album in early spring of 2021. We wanted to record La Brea as a single so we could release something in the interim that would show what we believe represents us finally finding that sound as band. It was recorded at Threshold Studios with engineer Brian Bone Thorburn, who also recorded our first EP, and we are extremely excited for our fans and friends to hear the growth we have undergone in the last year. La Brea will be available on Feb 12th».

About Blessed Black:

Does the world really need another doom band? Probably not, but that might be why Blessed Black should be the next band on your radar. Transcending genre barriers and infusing influences from the worlds of traditional heavy metal, post punk, grunge, while incorporating the best elements of the doom genre, Blessed Black is primed and ready to be the new name in the crowded stoner / doom landscape.

 Formed in October of 2017, what started as a few riffs and a casual hangout in a dirty Cincinnati band space quickly became a project of passion and determination amongst four friends. Front man and guitarist Joshua Murphy brings a plethora of experience to the table as a member of the accomplished thrash metal band War Curse, complimented by the creativity of fellow guitarist and longtime friend Chris Emerson, the seasoned chops of drummer Ray Bates, and powerhouse bassist Brad Bellamy.

 Blessed Black unleashed their debut album titled Beyond The Crimson Throne in January 2020. The band said of this seven-song offering, «Beyond The Crimson Throne is a representation of the journey we took together as musicians, finding our sound and learning to become a band. The result is better than we could have imagined and we hope you all enjoy it».

Lineup:

    Joshua Murphy – Vocals/Guitar

    Chris Emerson – Guitar/Backing vocals

    Brad Bellamy – Bass/Backing vocals

    Ray Bates – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*