Newsfeed

Varang Nord: With traditional instruments like medieval bagpipes and talharpa…..

Varang Nord - Pārķiuņa Uomurs

Varang Nord are a folk/pagan metal band from the cold woodlands of Latvia. Combining harsh metal riffs with epic accordion chants since 2014. Our songs praise mighty battles, bloody sacrifices to the Old Gods and joyful northern feasts with endless mugs of ale. The new album Pārķiuņa Uomurs is proudly dedicated to Varang Nord’s homeland, the power and beauty of it’s nature and the depth of it’s cultural roots. Pārķiuņa Uomurs (Thunder’s Hammer) was actually released yesterday by Sliptrick Records.

The album was produced by the band and recorded at their personal studio. Mixing and mastering was by Gints Lundbergs at the well-known Latvian Sound Division Studio. Traditional instruments like medieval bagpipes and talharpa were recorded by the talented Alyona Fomina (MJØD). All the orchestral arrangements were done by a young upcoming composer named Yuri Borin and the powerful basslines were created by the legendary Serge Karshev (Neglected Fields, Preternatural).

Pārķiuņa Uomurs as with previous albums, it still combines harsh death metal riffs with epic accordion chants, creating a unique blend of northern pagan/folk metal, but for the first time in band’s history, all the lyrics are written in the Latgalian language (an eastern dialect of Latvian).

Varang Nord are a folk/pagan metal band from the cold woodlands of Latvia. Their songs praise mighty battles, bloody sacrifices to the Old Gods and joyful northern feasts with endless mugs of ale. Time to join the festivities!

Pi Tuoļim Krostym

Stuojīs!

Cīņis Gors

Pārķiuņa Uomurs

Dzeļža Ryuda

Svietņeica

Uperiešona

Syt Pa Seyi

Troļļs

Karaveiri

Ceļš Da Sātai

Varang Nord are:

Maksims Wolf Popovs – Vocals/Guitar | Jelena Kalniša – Vocals/Accordion | Danila Lopuha – Bass/Vocals | Javgenijs Selivanovs – Guitar | Aigars Zeiza – Drums | Vjačeslavs Janens – Percussion/Vocals.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*