Newsfeed

Cortége: If Earth and Pink Floyd teamed up…..

Cortége – Chasing Daylight

The band Cortége describe their music as, If Earth and Pink Floyd teamed up and did a soundtrack for David Lynch. The line-up Mike Swarbrick – Bass Guitar, Synthesizers, Percussion & Tape Delay and Adrian Voorhies (ex Canyon Of The Skull, ex Humut Tabal) – Drums.

Austin (TX) – Post-Western, heavy ambient doom duo Cortége has signed to New Mexico’s Desert Records. The label will release the band’s new EP Chasing Daylight February 26, 2021 on CD and digital formats.

The duo released the following statement concerning the signing:

«We couldn’t possibly be more pleased to announce our formal partnership with Albuquerque, New Mexico based Desert Records, for both the release of the forthcoming Chasing Daylight EP and yet to be revealed future endeavors. In procuring an impressively diverse and uniquely curated armada of heavy, droning talent across the country, Brad and his team have carved a deep etching in the independent label sphere and we’re proud to say many of our new label mates we already count among friends. And so, from an otherwise dismal year, hope springs eternal. Mark your calendars for the release of our first collaboration together; a cascading, hypnotic post western epic taken to the edge of the sunrise».

Recorded, mixed and mastered in the fall of 2020 with Jeff Henson (Duel) at Red Nova Ranch in Austin, Texas, Chasing Daylight is a cinematic, chrome tinged portrait du temps for the end of the world as well as a musical foreshadowing of things to come. Lush arrangements wind through the familiar Cortége territories of drone, prog, doom, western and ambient soundscapes with a few surprises therein, including a guest appearance from Michael St. Claire on brass.

Album cover art comes courtesy of Steven Yoyada.

Link:
Facebook

https://www.facebook.com/cortegeatx

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*