Newsfeed

Dobbeltgjenger: filled to the rim with groove and funky rhythms…..

Dobbeltgjenger - Smooth Failing

The band Dobbeltgjenger states, «(Un)fresh out of an infernal rock disco at a beat up bar in nowhere Norway, while both down and high on life, Dobbeltgjenger appears out of a colorful mist of snow, in a vintage pink escape car. Explosive, dark and neon-saturated rock, painted in naive, riff based the Strokes-esque themes and vigorous grooves and cheeky falsettos».

The band consists of:

Vegard Wikne (Ocean Of Lotion)

Sondre Veland (Major Parkinson & Ossicles)

Bastian Veland (Honeyvein & Ossicles)

Jone Kuven (Hedda Mae)

Knut-Martin Langeland Rasmussen

Dobbeltgjenger is known as an extremely diverse band, stretching their sound in all directions, the Bergen-based rock band Dobbeltgjenger returns with an superbly focused record. Smooth Failling is filled to the rim with groove and funky rhythms, and the songs are catchy as hell from start to finish. The track Buliding Skyscrapers,

Their third album Smooth Failing is an explosive, dark and neon saturated party album, where naive, riff based the Strokes-esque themes are met with vigorous grooves and cheeky falsettos. The album is about the gritty BOOM!s, manic FUN”s, gut wrenching OH FUCK”s and terrifying I LOVE Y…s of life. The track Johanna,

As the band says themselves:

«This album has been brewing on different computers for over three years. The record was written in a quite tumultuous, manic and self-destructive period of primus motor Vegard Wiknes life. Smooth Failling revolves around the delight and self-deception of doing all the wrong things in your life. It´s a dark party album, made for bad decisions!».

Dobbeltgjenger is here to bring back the groove and fun in rock music! Dobbeltgjenger is for fans of Queens of the Stone Age, The Strokes Talking Heads, 80s era King Crimson.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*