Newsfeed

Rapid Strike: Write a song as soon as you wake up!

Rapid Strike – Just A Lie

Melodic heavy rock act Rapid Strike have released the single Just A Lie, taken from the band’s upcoming self-titled album Rapid Strike due for release via Wormholedeath.

Just A Lie statement By Hrvoje Madiraca:

«Beautiful gals? Yeah! Mean riffs? Oh Yeah! Screaming lead guitars? Sure! Melodic guitar lines? And then some! Kickass female vocalist? Absolutely! We are Rapid Strike, and we deliver».

P.S. Do not go to strip joints! If you absolutely must, write a song as soon as you wake up broke in the following morning. Trust me, that´s what I´ve done and the whole experience was indeed Just A Lie.

Initially formed in 2010, Croatian rock/metal band Rapid Strike has since achieved recognition from fans around the globe with their distinct and recognizable sound that bridges the gap between Metal and Rock.  After their successful debut album, international tours and fierce festival appearances, their brand new, self-titled album is finally here. Lead guitarist and primary songwriter Hrvoje Madiraca has crafted an album full of mean riffs, crazy solos, catchy melodies, meaningful lyrics and strong, yet beautiful vocals provided by English vocalist Bexie James, their latest addition to the lineup. A band with a truly international character now, Rapid Strike aims to reach out and touch the sky.

Lineup:

Bexie James: Vocals

Hrvoje Madiraca: Lead and Rhythm guitars

Ante Pupačić Pupi: Lead and Rhythm guitars

Bass: Session bassist

Drums: Session drummer

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*