Newsfeed

Accursed Years: Sandy beach and bleak atmospheric gothic music…..

Accursed Years - Drunken Revelery

The town of Weymouth in England has a long sandy beach and is one of the most popular British holiday towns. The band Accursed Years is from Weymouth and has an ever-increasing popularity because they make such exciting music. Accursed Years provide a bleak, atmospheric, yet fist pumping melodic style of gothic folk metal. Accursed Years is influenced by a combination of the European folk, black and melodic death metal scenes, and the more somber forms of metal from their native land.

Similar Artists are among other Amon Amarth, Paradise Lost, Amorphis, Ensiferum etc. Accursed Years, released in February their new single Drunken Revelry and now the band just released a new video for the track. The video also features a improved remix of the track (by Thamnos Records), which will be included on their upcoming debut album. Drunken Revelry is a folk metal singalong drinking song, intended to get you headbanging and dancing, beer in hand.

Accursed Years was ​originally formed in 2013, Accursed Years provide a bleak, atmospheric, yet fist-pumping, jiggy, sing-along style of metal, which is both melodic and extreme. Fusing elements of various musical genres with a traditional metal sound. Accursed Years takes its name from the two thousand years of the first period of Sauron’s rule over J.R.R. Tolkien’s Middle-earth in the latter part of the Second Age.

 Accursed Years released their first single Oaken Weave in December 2015, followed by an orchestral EP in mid-2016 called Fall Of Frost. After a brief hiatus, the band has begun to release new music in 2020, starting with Wild Hunt on September 19th, followed by The Witan on the 23rd of October, World Gone Grey on the 20th of November and Drunken Revelry on February 19th, building their way to the impending release of their debut album in 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=zXZS8_0nwRQ

https://www.youtube.com/watch?v=oTUj-cak1ec
https://www.youtube.com/watch?v=-Jj9khsijH8

Line-up:

Joseph Peers – Vocals

Aga Peers – Guitar

Kaifer Rait-McDonald – Guitar

Gabriel Wisniewski – Bass

Kyle Jolliffe – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*