Newsfeed

Tides Of Kharon: Greek Mythology and Ice hockey…..

Tides Of Kharon - Titanomachy

I`m not familiar with the town Edmonton but I definitely have heard about the ice hockey band Edmonton Oilers. Now there are more entertain artist coming from Edmonton! Based out of Edmonton, Alberta Tides of Kharon is a melodic death metal band drawing influence from Greek mythology.

Canadian melodic death metal Tides Of Kharon unveil Atlas Endures, the first video from their upcoming EP, Titanomachy out April 6th via Sliptrick Records. Telling a tale of betrayal and punishment, the aptly named Atlas Endures is sung from the point of view of Atlas as he is sentenced to hold the sky on his shoulders for all eternity. Lyrically, Atlas Endures is emotionally intense, sharing the character’s heartbreaking acceptance of his unfortunate eternal future, with hopes and dreams being his only escape from the struggle.

To compliment the story, Tides Of Kharon proceed powerfully into the track, which happens to open the album. A dark chord progression layered with syncopated double-bass patterns force goosebumps on the listener, a phenomenon the refuses to relent throughout the song’s movement through verse, chorus and bridge. The latter half of the track features a guitar solo, performed by the band’s newest member, Mike Burton, which adds an elegance to this dramatic, yet hard-hitting opus.

Tides Of Kharon are:

Garrett Nelson – Vocals | Mike Burton – Guitars | Cameron Rehman – Bass | Gord Alexander – Drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*