Newsfeed

Grey Aura: A band that reach further, look deeper and explore beyond the limits of imagination…..

Grey Aura – Zwart Vierkant

In my humble opinion cover art is an important part of music, and the band Grey Aura also have that opinion and have engaged the amazing Dutch photographer/artist Sanja Marusic. The art to Grey Aura`s album Zwart Vierkant is done with much experimentation that’s well off the usual beaten paths. The cover art is awesome and amazing. The track Maria Segovia,

Zwart Vierkant is the second album of atmospheric/post black metal band Grey Aura. Hailing from Utrecht in The Netherlands, Grey Aura create a liquid form of atmospheric black metal which shifts between forms like quicksilver, flowing over the boundaries of genres, slipping between cracks in the restrictive walls that surround them.

Their second album, Zwart Vierkant, is breathtaking in its breadth and independence, dazzling in its ambition and utterly enthralling and all-consuming in its complexity of vision. The collision of raging fury and romance within songs like Sierlijke Schaduwmond is bewitching, the sweet, smoky jazz of Parijs Is Een Portal is, as suggested, a doorway to another time, another world, another reality. The album is bound tightly to a novel written by Grey Aura’s Ruben Wijlacker which tells the story of an early 20th century painter who becomes obsessed with the Russian art movement, Suprematism, which idealises the abstract and rejects traditional artistic concepts.

It follows his journey through Europe, his metamorphosis of soul and spirit, his dreams, awakenings, loves and temptations as he reaches out to the ungovernable maelstrom of the void. Each song on Zwart Vierkant is imbued with the sensuality of the tale, rife with its mysteries and laden with its ambiguities and suggestive power. It is an album like no other from a band that reach further, look deeper and explore beyond the limits of imagination.

Grey Aura have never dealt in simple concepts; their debut album Waerachtighe Beschryvinghe Van Drie Seylagien, Ter Werelt Noyt Soo Vreemt Ghehoort, which was released by Blood Music in 2016, told the tale of Willem Barentsz’ third and final journey to find a north-eastern passage to Asia in 1596. However, with Zwart Vierkant they have created a piece of art which will astound even those who have previously followed them on that epic voyage. To be released on CD and vinyl by Onism Productions on May 7th, Zwart Vierkant is an unforgettable collection of music, possessed of a truly enthralling magic.

«And the world stands still. No one sleeps. Not him, not her. Everyone is, they are awake inside the dream».- Night In Paris, 1924

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*