Newsfeed

Perfect Storm: Brings the musical landscape an irresistible whirlwind from high and low pressure areas…..

Perfect Storm- No Air

Perfect storm is a dynamic and adventurous Dutch rock band founded in Groningen. The band have influences from a wide spectrum of musical genres. With smashing guitar riffs, driving drums, tight bass lines, velvet voices and enchanting piano parts this new project brings the musical landscape an irresistible whirlwind from high and low pressure areas. The debut album is entitled No Air and here are the title track No Air,

Where one moment it’s like a soft breeze in your ear, another moment it’s like a devastating tornado testing your eardrums. Perfect Storm consist of extremely dynamic and adventurous Dutch musicians, founded in Groningen, but influenced from all wind directions. With smashing guitar riffs, driving drums, tight bass lines, velvet voices and  enchanting piano parts this new project brings the musical landscape an irresistible whirlwind from high and low pressure areas.

The boundless, melodic and at times virtuoso rock music of Perfect Storm is mainly the  result of the vision of guitarist / songwriter Gert-Jan Schurer. He draws from his own experience and the broad range of sounds with which he grew up. Rock acts such as Porcupine Tree / Steven Wilson and jazz-cats like Pat Metheny are among the soundtrack of his life, but also film composers such as Hans Zimmer and electro-acts in the line of Aphex Twin leave their mark in the music of Perfect Storm.

The members of Perfect Storm prefer melody to musical showoff powerhouse, but do not shy away from a compelling instrumental passage or an impressive solo. Catchy melodies and a striking energetic attitude, however, make the dynamic music accessible above average. Thanks to the dualistic vocals between man and woman (à la modern Anathema), a lot of atmosphere is created – a key word within this group!

Gert-Jan has already earned his spurs in and around Groningen as a guitarist in various settings. The other members of Perfect Storm are also anything but babies in the scene. For example, lead singer Adel Saflou from Syria is active in the underground favorite Ambrotype. Keyboardist / singer Ard Offers, drummer Jesse Bosman, bassist David Klompmakers and lyricist / singer Hiske Oosterwijk are also active in various acts. Their varied backgrounds provide a joint sound that is difficult to place in a box. But there is no doubt that this is the equivalent of a Category 5 hurricane!

After various home recordings and recording sessions in several recording studios, the debut album No Air is now ready. Finally: Vlerk, known for his illustrations for the Vera pop venue in Groningen, is responsible for the artwork. To once again indicate that the music of Perfect Storm equals with quality.

Line-up:

Gert-Jan Schurer – Guitars

Adel Saflou – Vocals

Jesse Bosman – Drums Ard Offers – Keys

David Klompmakers – Bass

Hiske Oosterwijk – Vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5348 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*