Newsfeed

Oliver Wakeman & Clive Nolan: With the song Why Do You Hate Me?

Oliver Wakeman & Clive Nolan -Why Do You Hate Me?

Oliver Wakeman (Yes, Strawbs) reunites with Clive Nolan (Pendragon, Arena) after 20 years to issue a 3CD Box Set – Tales By Gaslight featuring remastered versions of their future prog classics Jabberwocky and The Hound Of The Baskervilles along with a new disc Dark Fables. The track Why Do You Hate Me?

The track is based on the confrontation between Frankenstein’s monster and his maker, Dr Frankenstein who is disowning him. Oliver Wakeman says:  «Why Do You Hate Me? is a powerful song with an overarching theme of needing to be wanted and loved. Essentially a song for the disadvantaged and marginalized, a theme many people will be able to relate too».  

The track features Oliver Wakeman and Clive Nolan in their tradition keyboard roles, they are joined by Paul Manzi (The Sweet) on vocals and David Mark Pearce (Monroe’s Thunder) on Guitar.

Clive Nolan is a multi-instrumentalist and when he only was 16 years old he became the youngest musician (at that time) to gain an A.L.C.M. composition diploma from the London College of Music. At university he studied composition, orchestration, musical arrangement and conducting, gaining a BMus and MMus.

Oliver Wakeman is the eldest son of prog legend Rick, Wakeman filled the keyboard role, once held by his father, with esS from 2008 to 2011. His work with Yes includes the triple live album In The Present – Live From Lyon, Fly From Here and the From A Page box set featuring recordings from his time in the band and released in 2019.

Clive Nolan and Oliver Wakeman first combined their considerable keyboard and compositional talents to create two rock opera/concept albums.

Jabberwocky, released in 1999, was based on the famous Lewis Carroll poem. It was followed by The Hound of The Baskervilles (2002), inspired by the Sherlock Holmes novel penned by Sir Arthur Conan Doyle. The project was always intended to be a trilogy of musical interpretations of literary classics, but an album inspired by Mary Shelley’s Frankenstein was shelved because of a lack of record company funding.

The project was always intended to be a trilogy of musical interpretations of literary classics, but an album inspired by Mary Shelley’s Frankenstein was shelved because of a lack of record company funding.

Link:
Facebook Oliver Wakeman

Link:
Facebook Clive Nolan

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*