Newsfeed

Everlust: With a romantic ballad about sick relationships…..

Everlust – Diary Of Existence

Everlust is a gothic rock / melodic metal band from Latvia, will release their sophomore full length album Diary Of Existence on May 7th, 2021 via Wormholedeath on all digital platforms worldwide.

Band comment about their new album:

«Each of these songs is like the tales about our feelings, while going through some difficult situations in life and getting over them. We hope that these songs will be a helping hand to our listeners facing the same problems».

The album will consist of 11 compositions, which are like different diary entries. The album describes the feelings of a person writing a diary. The mood is mostly melancholic in songs like Land Of Dreams“I Never Was and Alone, which are heartbreak ballads about loneliness and unrequited love, even a little mystical Despair filled with more aphetic feels

. There is also energy driven philosophical song “Running” which is about being alone in a crowd and running from oneself, lustful song Everlust and bipolar Destroyer. The band also made their version of famous Sam Smith’s song Writings On The Wall. Diary Of Existence will also feature a duet song Entwined with Finnish band’s Lamori front man Matias Juselius, which is also a romantic ballad about sick relationships.

1-Gemini

2-Land Of Dreams

3-Running

4-Everlust

5-Writings On The Wall (Sam Smith Cover)

6-Despair

7-Alone

8-Entwined (feat. Matias Juselius)

9-I Never Was

10-Destroyer

11-8

Everlust is a gothic rock / melodic metal band from Riga, Latvia. Their music can be described as melancholic and romantic. They sing about love, passion, heartbreak, misery, death. Besides, they are the only active gothic band left in the Baltic region at the moment with strong influence from bands like Draconian, Theatre Of Tragedy, Charon, Paradise Lost, Sentenced, Lacuna Coil, Trees Of Eternity and more.

In 2020 Everlust signed a record deal with Wormholedeath records label from Italy. The new album Diary of Existence was recorded, engineered, mixed and mastered at Titans Lab Studio (Ferrara, Italy). Produced by Carlo Bellotti and Riccardo Daga.

Band members:

Kate Brown – Vocals

Vlad Pucens – Guitar, Vocals

Max Reksna – Guitar

Alex Shangin – Drums

Pavel Savin – Bass

Andrew Jirgensons – Keyboards

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*