Newsfeed

Scream Collision: Hope for a long and fruitful cooperation…..

Scream Collision - Memories

Scream Collision are a Greek band formed in Athens in October 2017. In their first steps they played covers of rock, hard rock, and metal in a number of music stages. Their influences are varied but mainly come from hard rock and metal. After a while they felt that it was time to compose their own music, and on May 31st of 2019 they release their first single Rolling A Dice. 

Presently they have completed their debut full-length album, entitled Memories. This first album incorporates elements of music that has influenced them over the years, forming their own sound. It is a loose concept album, about a man battling mental turmoil and breakdown and emerging victorious for a bit of an uplift towards the end. The main concept connects the songs of the album, but every song is a bit different and has its own character.

Scream Collision are very satisfied to announce that they have signed a deal for the release of their debut album Memories with Wormholedeath.

Band Statement:

«The guys (and girls) from Wormholedeath have been great and seem to enjoy the music apart from the business side of things, which is quite refreshing in the current state of the industry. We hope for a long and fruitful cooperation and that Wormholedeath can be the vehicle that lets us share our music with the World. – Rock on, Rock Hard, Stay Safe! «C».

1) Mess Inside My Head (Memories)

2) Nightmares

3) The Last Straw

4) Asylum

5) AWOL

6) Invincible

7) Rigged Game

Line-up:

Giannis Pantelaios : Vocals

Johnie Chorianopoulos :Guitars

Evgenios Diamantidis : Bass

Georgios Christodoulou : Keyboards

George Labrakos : Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*