Newsfeed

Book Of Wyrms: Has pushed themselves into the stratosphere…..

Book Of Wyrms – Occult New Age

Book Of Wyrms offers outer space heavy psych metal from Richmond, Virginia.

Book Of Wyrms are back with more out of this world psychedelic metal! The band is set to release their 3rd full-length album, Occult New Age, May 7, 2021. With a foundation built on groovy riffs, memorable hooks, and ethereal vocals, the new album contains 8 tracks of energetic and classically catchy metal. With their minds firmly set on releasing a solid sonic adventure, Book Of Wyrms has pushed themselves into the stratosphere, perfecting the sound that they presented on their previous albums. The result is a first-rate album, guaranteed to twist your hips and bang your head.

«Occult New Age is Book of Wyrms at their fastest, slowest, loudest, and weirdest», says the band.

Occult New Age really does mark a new age for the band. Recording for the first time as a four-piece gave the band space to stretch out a little bit and fill the spectrum with big textures and proggy riffs, but their years playing together gives them focus to keep things tight and scatter hooks among the chaos.

Formed in 2014, Book Of Wyrms came together to forage strange ingredients for their sonic pot, balancing airy vocals over heavy sludge, cloaking progressive melodies in fuzz, and dropping surprise boogies under retro futurist synths (people always ask if it’s a theremin). Thankfully, people dug it: 2017’s Sci-Fi/Fantasy was named one of the best debut albums on the popular website Doomchart

Whenever they could, the band packed into their shiny star craft to play dive bars and doom fests from New England to Chicago to Texas, leaving a trail of freaked-out squares and demolished tacos in their wake.

Chris DeHaven – Drums and Percussion

Sarah Moore Lindsey – Vocals/ Synthesizer

Jay Jake Lindsey – Bass/ Synthesizer

Kyle Lewis – Guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*