Newsfeed

Heavy Trips. With derivative from a psychedelic 70s trip….

Heavy Trips - Hand Of Shroom

Heavy Trips states:

«Our sound is derivative from a psychedelic 70s trip».

Along shore of an all-powerful river, thousands of year’s heavy water flow crushed gargantuan bedrock into fine un earth like sands. Three men found this estranged riverside and endured an al mighty Heavy Trip.

A majestic riff storm charging down the Coast Mountains in the province of British Columbia, Canada, power trio Heavy Trip will finally see their critically acclaimed self-titled debut album release on CD, courtesy of Burning World Records. The track Hand Of Shroom,

Along shore of an all-powerful river, thousands of years heavy water flow crushed gargantuan bedrock into fine un earth like sands. Three men found this estranged riverside and endured an al mighty Heavy Trip. The track Lunar Throne,

The sonic equivalent to the heroic dose prescribed by American psychonaut Terence McKenna, Heavy Trip deliver some mind-altering heavy psych instrumental jams packed with blazing grooves, melting riffs, creamy guitar solos and a tantalizing fragrance of Earthless, Harsh Toke or Tia Carrera. The album is so downright infectious that it is almost impossible to sit quietly while these gigantic and groovy riffs burst out the speakers at high volumes.  Dare we say it’s a dangerous record to play in the car driving, unless you want to pay a speed ticket.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*