Newsfeed

Meterialyyes: Their greatest achievement to date…..

Materialeyes - Three Of A Kind

Materialyyes is a prog rock band from Yorkshire, England. The band was formed by musician/songwriter Dave Westmoreland and guitarist Will Lawery, and joined shortly after by ex-Roadster guitarist Martyn Howes. Now Materialeyes have a new album called Three Of A Kind that last close to an hour! Here are the nice track Adrenaline High.

The band states, «It’s been a long year here at Materialeyes HQ. The coronavirus has prevented musicians from meeting up and doing what they love best – jamming, performing and recording music. Many people have lost loved ones. This affected us personally when someone close to our hearts passed away quite recently. In one way we were lucky in that we had recorded a good deal of our new album before we had to isolate. There has had to be compromises made, however we are in agreement that this, our new album is our greatest achievement to date».

«We’re thrilled to bits to bring you Three Of A Kind!».

Track list:

1. Adrenaline High 05:32

2. Fabulist 12:05

3. I Have Loved The Stars Too Long 10:36

4. When Tomorrow Comes Around 12:28

5. No One Knows 07:12

6. The Writings On The Wall 10:22

7. Jerusalem Armageddon 07:17

Materialyyes trio is are influenced not only by the great prog rock bands such as Yes, Genesis, Pink Floyd and Camel, to name but a few, but also by a diverse range of music from all genres both old and new.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*