Newsfeed

10CC: With Greatest Hits’ tour…..

In my youth I was very interested in music and one of the bands I really liked was 10CC. Now is the legendary art rockers back. They have have announced a new UK tour for March 2022, the Greatest Hits’ tour, which will begin in Liverpool on March 25, and take in York, Nottingham, Manchester, Cardiff, Bath, Southend, the iconic London Palladium, Bournemouth, Birmingham, Guildford, Glasgow and Gateshead.

«It’s difficult to express just how much we have missed playing live and how much we want to be back playing concerts for you», says funding member and band leader Graham Gouldman. «We look forward to seeing you all again in 2022».

The current 10cc line-up features Gouldman (bass, guitar, vocals), Rick Fenn (lead guitar, bass, vocals), Paul Burgess (drums, percussion) – both of whom have been with the band since the early years – Keith Hayman (keyboards, guitars, bass, vocals) and Iain Hornal (vocals, percussion, guitar, keyboards).

From 1972 to 1978, 10CC had five consecutive UK top-ten albums: Sheet Music, The Original Soundtrack (1975), How Dare You! (1976), Deceptive Bends (1977) and Bloody Tourists (1978). They also had twelve singles reach the UK Top 40, three of which were the chart-toppers Rubber Bullets (1973), I’m Not in Love (1975) and Dreadlock Holiday (1978). I’m Not in Love was their breakthrough worldwide hit and is known for its innovative backing track.

Kevin Godley and Lol Creme quit the band in 1976 due to artistic disagreements and became a duo act. Eric Stewart left the band in 1995. Since 1999, Gouldman has led a touring version of 10CC.

In recent years, 10CC have toured worldwide, playing in Australia, Canada, Japan, Iceland, New Zealand, Russia, South Africa, the USA, and across Europe and throughout the UK – including sold out shows to over 60,000 people at British Summer Time (BST) in Hyde Park, and numerous sold out shows at the 5,200-capacity Royal Albert Hall.

10cc’s ‘Greatest Hits’ UK tour includes the following 2022 dates:

March 25: Liverpool Philharmonic Hall

March 26: York Barbican

March 27: Nottingham Royal Concert Hall

March 28: Manchester Bridgewater Hall

March 30: Cardiff St David’s Hall

March 31: Bath Forum

April 1: Southend Cliffs Pavilion

April 3: London Palladium

April 4: Bournemouth Pavilion

April 5: Birmingham Symphony Hall

April 6: Guildford G Live

April 8: Glasgow Royal Concert Hall

April 9 : Gateshead Sage.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*