Newsfeed

Goregäng: Combine the disgusting guitar tone and crusty nature of Swedish death metal…..

Goregäng - Long Live The Grime

Born from the swamps of Florida in late 2015, Goregäng came crushing into the scene with their self-titled EP. The studio duo share guitar duties while Jeramie Kling (Venom Inc, Inhuman Condition, The Absence) supplies vocals and Taylor Nordberg (Inhuman Condition, The Absence) plays drums and bass. Their debut full-length Neon Graves was released in 2019 on Transcending Obscurity Records.

Now Goregäng signs with Blood Blast Distribution. The duo, comprised of Jeramie Kling (Inhuman Condition, Venom Inc, The Abscense) on vocals and guitar, and Taylor Nordberg (Inhuman Condition, The Abscense) on drums, guitars and bass, combine the disgusting guitar tone and crusty nature of Swedish death metal of the late 80s/early 90s with their hometown heroes of the Florida death metal scene. 

Goregäng have also announced their newest album, Long Live The Grime, which will be released digitally on Blood Blast Distribution and on CD and CD boxset on Kling and Nordberg’s Listenable Insanity Records on April 30, 2021. 

Nordberg said «We are very excited about this next step in Goregäng’s story.  We started this band with a goal to do everything in-house, to do it all ourselves.  We ended up having the first full-length put out on Transcending Obscurity Records, which was a great release and we were stoked to be a part of their label, but we are excited to get back to doing it in-house.  We’ve come up with a pretty cool release for this EP, including a limited edition box set available with all sorts of goodies in it.  We have tons of new music coming out soon, but for this EP it’s 4 new songs, a White Zombie cover, and 4 live tunes. Long Live The Grime!».

Track-listing:

1. Born. Slave. Death.

2. Pernicious Thief

3. Long Live The Grime

4. Farm The Mother

5. Electric Head Part 1 (The Agony) [White Zombie cover]

6. A Cavity In Reality – Intro (Live)

7. False Flags (Live)

8. Plague Of Hammers (Live)

9 Cathedral Of Chemicals (Live)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5238 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*