Newsfeed

Ninth Sphere: With a video of Baxter creating the stunning 24×24 oil painting!

Ninth Spere - Oversoul

Ninth Sphere from Texas with former members of The Browning, SRLSM release first single from Upcoming Debut Album Oversoul. The track The track The Red Crown,

Brian Cravey states, «The Red Crown was the first song I ever tracked vocals for that I felt driven to have produced and released for consumption. It really gave me (and the band) the confidence to go forward with myself as vocalist. That said, this album really would not have happened without Justin Hill. He went out of his way to give me invaluable advice and wisdom, remotely at that. He is an open book and an amazing human. He’s really as much a part of the band as any of us. He delivered the perfect sound for this album and made every bit of the journey worth it. Having Alex Gerst producing the drums really just put it over the top. We are lucky to work with such amazing pros who know exactly what to do with what we give them».

Oversoul boasts 9 tracks and was mixed and mastered in London by former Sikth vocalist, Justin Hill, who has worked with artists such as Betraying the Martyrs, Hacktivist, and Heart Of A Coward. Guitars, vocals, and electronics were recorded by Brian Cravey with the drums being produced at Empire Sound Studio with producer Alex Gerst.

A video of acclaimed tattooist Nick Baxter creating the stunning 24×24 oil painting can be viewed here:

Ninth Sphere is the brainchild of Brian Cravey, former guitarist for The Browning and Srlsm. Cravey has taken up vocal duties in Ninth Sphere, as well as handling guitar and electronics.

Rounding out the project is Travis Hampe (ex-Srlsm) on bass guitar and Noah Shark Robertson (ex-The Browning, ex-Srlsm) on drums. Cravey and Robertson performed together on The Browning’s debut Burn This World album, released by Earache Records.

Tracklist:

The Red Crown

Taken Home

Volition

Midhaven

Into the Sun

Oversoul

The Red Crown (Cinematic)

Taken Home (Cinematic)

Singularity (Cinematic)

Ninth Sphere is:
Brian Cravey – Vocals, Guitar, Electronics
Travis Hampe – Bass Guitar
Noah Shark Robertson – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*