Newsfeed

One Track Minds: Very good vibe and the instrumentation fits…..

One Track Minds – Dead End Boys

The band One Track Minds states on Facebook, «We play melodies and noise». One Track Minds is a psychedelic rock and roll band from the icy fjords of Norway. The band has been playing together since 2015, and dropped their critically acclaimed debut album A Price To Be Paid in 2016. Now the band are back with their new album Dead End Boys and among other the track Isolation,

The track Paranoid City is where One Track Minds blends alternative rock with garage rock and the lyrics deals with alienation. The song have a very good vibe and the instrumentation fits perfect with very nice drums, bass and guitar and as a bonus a rather good vocals.

The album is mixed by the very skilled and sympathetic Rhys Marsh at Autumn Songs Studios and Jon Reier Sylte. Master of Karl Klaseie at Øra Studio in Trondheim. The disc will only be released digitally in the first instance and is available on most streaming platforms.

One Track Minds combines ear melting guitars with catchy 60s pop melodies and spins it into a modern context of sonic bliss. The band has been together for five years now and first released their critically acclaimed debut album A Price To Be Paid on Brygga Records in 2016.

The band draws its influences from all decades of music but has a notable leniency towards the classic 50s and 60s way of approaching songs as complete works of art in words and melody rather than just gimmicks and fleeting trends of fashion. The band draws heavily on the likes of The Velvet Underground, The Stooges, David Bowie, The MC5, The Rolling Stones, The Doors, The Electric Prunes, The Raveonettes and many more.

Their newest album was released some weeks ago, and the listeners can expect a psychedelic rock tour de force attacking your senses on all plains of awareness. A cross between 60s girl groups meeting late 70s New York punk bathing in a seething lysergic fuzzed out guitar groove.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*