Newsfeed

Haissem: Ready to please us with another portion of richly flavored melodic black….

Haissem –Philosfied

The track Archetype Of Malice is a new song of Haissem a melodic black/death metal band from Ukraine.

Haissem is a musical project that have that was founded in 2014 and this seven years the band have been very active and made much music. Philosfied is actually the fourth full-length from Haissem.

Maze Of Perverted Fantasies      Full-length          2016     

Hatavism             EP          2017     

Panacea For A Cursed Race         Full-length          2018     

Demonotone     Full-length          2019     

Amputears         EP          2019     

Kuhaghan Tyyn Full-length          2020     

Philosofiend       Full-length          2021

Haissem is a one-man band of Andrey V. Tollock, sometimes session musicians help during the recording. A year has passed since the release of Haissem’s latest album to date, Kuhaghan Tyyn, and now the mastermind of the project, Andrey Tollock, is ready to please us with another portion of melodic black, richly flavored with melodic death and even a little thrash metal.

Andrey V. Tollock says that when he’d created new material, he focused on the aggressiveness and sharpness of the tracks, to prevent the possibility of repeating the sound of the predecessor of Philosofiend, where a very significant emphasis was placed on the atmosphere in the sound through a large number of synthesizer parts and the involvement of session musicians.

 As a result, Philosofiend turned out to be sharp and aggressive, but this did not affect the quality of the material and performance in any way. On this release, Haissem will stand before the audience in a new, but at the same time characteristic and recognizable appearance. It is strongly recommended for fans of early In Flames, Old Man’s Child and fans of aggressive and melodic music in general. Recorded, mixed & mastered at Vetkin Records Studio. Session backing vocals by Adam Seven. Artwork by Mary Kankava

Track-list:

01. An Inspiration For My Inner Carnifex

02. Gore Painted Vacuum

03. Bliss Apocryphal

04. Despising The Infidels

05. La Confesiо́n Del Diablo Blanco

06. Voluntary Exile

07. Archetype Of Malice

Length 49,13

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*