Newsfeed

FireWind: Talks about a world in darknesss……

FireWind - Ressurection

FireWing is a symphonic prog-power metal band founded by the Brazilian guitar-player Caio Kehyayan, who graduated at the world-renowned Berklee College of Music.

FireWing have released their newest single, the second from the album Resurrection, which will be released by Massacre Records. The song Far In Time hits digital streaming platforms and receives a lyric video. The track has an abstract lyrical theme that relates to reality.

The guitarist Caio Kehyayan comments on the concept: «The song talks about a world in darkness. People went into an internal battle, as the dragon Vishap is trying to suck the flame from their lives, to become even more powerful. The narrative tells that the abandonment of this battle leads to death and that even with fear, there is still hope».

 «However, the concept is related to reality, as it can refer to people who get lost inside their own head, because of depression. It’s about this internal battle of thinking about dying, having suicidal thoughts. Not feeling enough», he adds.

The final message is to overcome difficulties and move on: «CIf you cannot win life’s battles, you will not be able to go far in time to be eternal, to leave a legacy, a story. How far can you go? ”, challenges the guitarist, leaving the interpretation to the listener».

 The album Resurrection hits stores on April 23. The first single was Tales Of Ember & Vishap: The Meaning of Life (Extended Version), a track that also has a lyric video.

The cover art of Resurrection was developed by Junki Sakuraba. The album will feature some guests: Haydée Irizarry (Aversed, Carnivora), Bill Hudson (NorthTale) and Jenn Sakura, among others.

The musical proposal of the band, which have musicians trained at the renowned Berklee College of Music, is to offer a fresh take to symphonic metal, by uniting the technique of heavy metal with melodic orchestrations. FireWing is formed by Airton Araujo (vocals), Chris Dovas (drums), Peter De Reyna (bass), Bruno Oliveira (guitar and orchestrations) and Caio Kehyayan (guitarist).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*