Newsfeed

Vreid: Melodic black metal and football……

I`m very interested in music as most people might know, but I`m also a huge football enthusiast and very interested in that sport. Then I was pretty fascinated when I heard this:

The Norwegian football club Sogndal will play with a black metal band logo on their chest!

Vreid has played for 20,000 people in Mexico, and toured all over the world. Last summer, they streamed a concert from Sogndalsdalen, which 140,000 people saw during the three days the recording was out.

«It has been our football and hard rock since childhood for us. That we are now with our logo on the chest of our childhood club is a bit surreal, and we are enormously proud», says Jarle Kvåle in Vreid.

The logo is located in the middle of the chest, right next to the club logo, and will be there all season.

Vreid has been active since 2004. They rose from the ashes of the band Windir after the death of frontman Valfar. Vreid was formed by three former Windir members and a new guitarist, Ese, who was replaced by former Windir guitarist Strom in 2010, making the connection with Windir even stronger than before. Vried have also been a very productive band, and here are the discography:

I krig      Full-length           2007      2

Milorg   Full-length           2009      1

Noen å hate        Single    2010     

Vreid Goddamnit              Video     2010      1

The Sound of the River   Single    2011     

V             Full-length           2011      5

The Reap             Single    2012     

The Way of the Serpent  Single    2013     

Welcome Farewell           Full-length           2013     

Sólverv  Single    2015     

Sólverv  Full-length           2015     

Haust     Single    2016     

Lifehunger           Full-length           2018     

Wild North West              Single    2021     

The Morning Red             Single    2021     

Spikes of God     Single    2021     

Wild North West              Full-length           2021

Norwegian black ‘n roll brigade Vreid have returned with their ninth album Wild North West on which the band pushed their vision to new heights. Wild North West is not just a collection of songs but a concept album that developed alongside an entire movie. Throughout eight chapters the listener will be taken on a journey deep into the mountains, to a dark place where the borders between reality and fantasy fade and where death is only one step behind you: The Wild North West.  Release date: April 30, 2021.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*