Newsfeed

Pathfinder: Named after an outflow channel on Mars!

Pathfinder – Damned Earth

Pathfinder`s music is for fans of Lamb Of God, Periphery, Parkway Drive, In Flames etc. The track Damned Earth is from the upcoming debut album Ares Vallisout via Music-Records on April 16th. Fun Fact: The album title Ares Vallis is named after an outflow channel on Mars, which appears to have been carved by fluids, perhaps water.

The band’s lead single Damned Earth was released earlier this year, and it immediately crushes everything in its path, leading an assault with speed and breakdowns, along with a tinge of hardcore tendencies mixed with accelerating quantum force.

Just like the NASA space probe Mars Pathfinder that their name is originated from, Pathfinders are embarking on an encounter of the metal kind. Entering the Ares Vallis, the band is rooted in a primary sound of groove metal, but introduces fans into an astronomical discovery of twelve tracks assembled with progressive, thrashy, djenty, and melodic tones.

The band adds:

«We are fascinated with space exploration, especially following recent odysseys to the red planet. We believe it may be the next step in humanity’s evolution of uncovering what this universe holds. This is an album of us telling stories on adventures to and from Mars».

Pathfinders was formed in 2018 and consist of the Gaucher brothers Jérémy (Bass) and Romain (Guitar) with Jérémy Barthélémy (Drums), Benjamin Daguet (Guitar), and Clément Levy (Vocals).

Track Listing:

1. Landing (1:20)

2. Impostors (4:59)

3. Damned Earth (4:03)

4. Evolution (3:32)

5. Precious Star (4:07)

6. Explode Inside (5:12)

7. Annihilate Them All (4:41)

8. The Light (4:14)

9. Pressure (4:334)

10. Ghosts of Mars (4:18)

11. Bad Guardians (4:56)

12. Peste Noire (8:14)

Album Length: 54:22

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*