Newsfeed

Torn Between Two Worlds: Extended all the sonic colors on their established palette…..

Torn Between Two Worlds - The Beauty Of Deception/All Eyes On Me

Torn Between Two Worlds reunites the musical duo of Sarah Jezebel Deva & Chris Rehn, releasing their first single together in over 14 years, having previously collaborated under the name Angtoria. The Beauty Of Deception has already been released on all streaming platforms while All Eyes On Me will be released on May 2nd.

Both have had illustrious careers in the world of metal, Chris Rehn (Takida) previously having been a part of Abyssos, Evergrey. Whilst Sarah Jezebel Devaworked with Cradle Of Filth, Mortiis Therion & Nader Sadek.

The masters of dark metal are back! Legendary Sarah Jezebel Deva and Chris Rehn have returned to the forefront of metal with Torn Between Two Worlds – a continuation of their previous project, Angtoria.

Torn Between Two Worlds have extended all the sonic colors on their established palette to dazzling effect. Sarah’s trademark vocals are beautifully complimented by opulent keyboards and majestic orchestrations. Drawing on their combined decades of experience Chris weaves a new, modern sound that is a telling sign of his outstanding mastery of the craft.

Spawned from the friendship and working relationship of Chris Rehn and Sarah Jezebel Deva, Torn Between Two Worlds is another evolution in a long and marked career in metal. The journey of Torn Between Two Worlds began in 2002 with Angtoria. After Chris Rehn and Sarah Jezebel Deva wrote and recorded a 5 track demo, they landed a deal and released God Has A Plan For Us All on Listenable Records under the name Angtoria and released a music video.

Many years went past, with Sarah Jezber Devacontinuing her work with Cradle Of Filth and Therion and Chris Rehn building his extremely successful recording studio. Despite their strong friendship and the desire to continue writing, life got in the way. However, there were two tracks that remained hidden until now!

Rather than being lost to the recesses of obscurity, these tracks have become the foundation for Torn Between Two Worlds. The songs hold the same style as God Has A Plan For Us All, but fresher and the bond between Sarah and Chris, and the way they write, remains as professional as ever.

The artists now prefer to remain free and independent, releasing music that both follows their passion and delights both long time and new fans.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5219 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*