Newsfeed

Mariusz Duda: . A specific space subdued, muffled, matt, claustrophobic….

Mariusz Duda – Knock Lock

Mariusz Duda states, «Hi. Perhaps you’ve heard me in Riverside, maybe you know me from Lunatic Soul. Here, in this place, I’d like to create a completely different music world, connected mainly with electronic music and, occasionally, with… songs 🙂 Welcome!».

Claustrophobic Universe is the second installment of the Lockdown Trilogy, a music series comprising the following releases:

1. Lockdown Spaces (26.06.2020)

2. Claustrophobic Universe (23.04.2021)

3. Release no 3 (planned for the turn of 2021/2022)

Mariusz Duda releases video for Knock Lock. New solo album Claustrophobic Universe is coming out this Friday. Mariusz Duda (Riverside, Lunatic Soul) announced that he will release his new solo album Claustrophobic Universe through Glassville Music on April 23.

He was premiering his brand new single and music video Knock Lock yesterday.

«In these new uncertain times, I’m still trying to find my inner balance by making what I am best at – new music. But different times call for different music».

«As you probably know, I grew up listening mainly to instrumental electronic music (folk, rock, and metal came later). The new album will be different from Lockdown Spaces released last year. And so you won’t hear my fascination for 8-bit computer games. Rather than that, we’ll run away into space. A specific space. Subdued, muffled, matt, claustrophobic… I recorded all the sounds myself on various kinds of small synthesizers, samplers, and portable drum machines. I hope that you will enjoy this combination of micro and macrocosm There will be 9 tracks, over 42 minutes of music. The artwork was made by Hajo Müller», Mariusz Duda explains.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*