Newsfeed

Perfect Storm: With extremely dynamic and adventurous Dutch musicians…..

Perfect Storm – No Air

Strenght is the new music video by the Dutch prog-rock formation Perfect Storm. Their new album No Air was released internationally via Glassville Records on 19th March 2021. Where one moment it’s like a soft breeze in your ear, another moment it’s like a devastating tornado testing your eardrums. Perfect Storm consist of extremely dynamic and adventurous Dutch musicians, founded in Groningen, but influenced from all wind directions. With smashing guitar riffs, driving drums, tight bass lines, velvet voices and enchanting piano parts this new project brings the musical landscape an irresistible whirlwind from high and low pressure areas.

The boundless, melodic and at times virtuoso rock music of Perfect Storm is mainly the result of the vision of guitarist / songwriter Gert-Jan Schurer. He draws from his own experience and the broad range of sounds with which he grew up. Rock acts such as Porcupine Tree / Steven Wilson and jazz-cats like Pat Metheny are among the soundtrack of  his life, but also film composers such as Hans Zimmer and electro-acts in the line of Aphex Twin leave their mark in the music of Perfect Storm.

After various home recordings and recording sessions in several recording studios, the impressive debut album No Air is now ready. Finally: Vlerk, known for his illustrations for the Vera pop venue in Groningen, is responsible for the artwork. To once again indicate that the music of Perfect Storm equals with quality.

Perfect Storm is:

Guitars: Gert Jan Schurer

Keyboard and vocals: Ard Offers

Vocals: Adel Saflou

Vocals: Hiske Oosterwijk

Drums: Jesse Bosman

Bas-guitars: David Klompmakers

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*