Newsfeed

Cryptosis: With album reelase show….

Cryptosis - Bionic Swarm

To celebrate their latest release and debut album Bionic Swarm, Cryptosis have announced a live stream and here it is!

Reborn as forward-thinking explorers of the extreme metal cosmos, Cryptosis is what happens when metal is allowed to evolve, to expand and to breathe. An invigorating shot in the arm for the entire metal scene, it’s guaranteed that their album is to be one of 2021’s most talked-about debuts. Due to be released on Century Media Records, the first chapter in the Cryptosis story will have you gripped from the start.

Cryptosis released their debut album Bionic Swarm on March 26th.

Cryptosis have checked in with the following quote:

«For decades, people have tried to store their deceased bodies using low-temperature freezing techniques. This song is about a person who wakes up from cryosleep in the year 2149 and realizes he is being detained and used as a test subject in a secret lab. The lyrics describe a technology that is very advanced and complex seen through the eyes of the test subject». The track Death Technology,

The music is a reflection of that intricate technology. The riffs are built in a technical and extremely fast paced style. Whereas the structure of the song is built in the opposite direction, resembling the old yet simple world that this person is coming from. Cryptosis will release their debut album Bionic Swarm on March 26th.  Gatefold cover art created by Eliran Kantor and Cryptosis logo by: Christophe Szpajdel.

Track List:

01. Overture 2149

02. Decypher

03. Death Technology

04. Prospect of Immortality

05. Transcendence

06. Perpetual Motion

07. Conjuring the Egoist

08. Game of Souls

09. Mindscape

10. Flux Divergence

Reborn as forward-thinking explorers of the extreme metal cosmos, Cryptosis is what happens when metal is allowed to evolve, to expand and to breathe. An invigorating shot in the arm for the entire metal scene, it’s guaranteed that their album is to be one of 2021’s most talked-about debuts. Due to be released on Century Media Records, the first chapter in the Cryptosis story will have you gripped from the start.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*