Newsfeed

Nancy Wilson: With a zero gravity conversation with her mom…..

Nancy Wilson - You And Me

In my youth hundred years ago I discovered the Canadian band Heart fronted by the siblings Ann and Nancy Wilson. I really enjoyed their music and songs like Barracuada.

With her band Heart, Nancy Wilson has recorded 16 albums and sold over 35 million albums worldwide. Within that history-making career, You And Me represents something special, as it is Nancy Wilson’s very first solo studio album.

The title track You And Me, as with several of the songs on the album, reunites Wilson with longtime collaborator Sue Ennis, who co-wrote many of Heart’s classics with Nancy Wilson, and sister Ann Wilson. You And Me highlights the intimate feel of the album. Nancy’s singing is forward in the mix, her voice is spare, and the minimal production makes it feel like she’s right there in the same room with you. Like all the legendary music she’s created with Heart, You And Me is an emotional, intimate conversation between a musician and an audience.

Nancy Wilson states, «You And Me is a zero gravity conversation with my mom that exists outside of time and space.  In the video, I used paneled mirrors to find the camera lens for a more otherworldly feel as if I’m talking to both me and my mom through the connection of our common DNA. Working with Sue Ennis on this song and on this album for me has been a great reconnection to the joy of creating new music».

Wilson self-produced You And Me with first engineer Matthew Sabin. The album features covers of Pearl Jam’s Daughter, the Cranberries’ Dreams, Simon & Garfunkel’s The Boxer, and Bruce Springsteen’s The Rising, which she released last fall.  The track 4 Edward is dedicated to the late Eddie Van Halen.

Sammy Hagar, Duff McKagan, Taylor Hawkins, and more guest on the solo debut, which she wrote during the Covid-19 lockdown. «I don’t know why it took me so long to do this»,  she says of the LP, laughing. «Maybe I was stuck in traffic, maybe I was stuck in the Heart vortex of it all».

Track list:

1. You And Me

2. The Rising

3. I’ll Find You

4. Daughter

5. Party At The Angel Ballroom

6. The Boxer

7. Walk Away

8. The Inbetween

9. Dreams

10. The Dragon

11. We Meet Again

12. 4 Edward

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*