Newsfeed

Vaneo: Sludge metal and Mad Max…..

Vaneo – Nightrider

Vaneo is a Portuguese sludge metal band from Lisbon, formed in 2017. Born from the plot of old and new friends that wanted to jam together, the band’s sound combines strong elements of sludge metal with elements reminiscent of stoner, doom and death.

The Portuguese band Vaneno have released new videos for the tracks Nightrider Ad Nauseum and Glorybringer, taken from their debut EP Struggle Through Absurdity, released last year by Raging Planet. This video features parts of the movie Mad Max.

Track-list:


1. Glorybringer

2. Deceiver

3. Ad Nauseum

4. Nightrider

Vaneo is a young band and four years ago three friends came together with mutual love of metal music and started jamming. They combined stoner, sludge and doom. The three friends was Miguel Nunes (drums), Eduardo Cunha (guitar) and António Tavares (guitar). Two years later Pedro Fernandes on bass and Alexandre Fernandes on vocals joined Vaneo and they became a real band. Vaneo is inspired by bands as Orange Goblin, Struggle Through Adversity, Crowbar and Sorrow but the Portuguese makes its own musical brew.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*