Newsfeed

Ole Teigen: With strange realm of minor jazz and neo classical…..

Ole Teigen – Magician In Despair

Ole Teigen is a multi-instrumentalist and composer from Norway releasing his debut solo album Aske & Jor in a strange realm of minor jazz and neo classical, on Apollon Records 2 June. Ole Teigen has for many years been working with bands like Superlynx, Dødheimsgard, Skitliv, Den Saakaldte etc. The track Magician In Despair,

Magician In Despair is an ironic comment to what feels like a repeating betrayal from people who fall out or even kill themselves, collaborators and musicians who don’t keep their promises and cowardly politicians who don’t deal with the mental disease that kill so many of us etc. It is hard to be a god in a world full of people! Featured on this track is Christian Håpnes Svendsen (Beaten To Death etc) on drums, Frode Berg (Oslo Philharmonic Orchestra etc) on bass, Anita Antal on flute and Ole Teigen (Superlynx) on piano.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*