Newsfeed

Sonic Desolution: Once again a very good prog band from Sweden…..

Sonic Desolution - Explorer

Sonic Desolution is a new Swedish constellation inspired by Kaipa, Flower Kings, Genesis etc, and they plays thematicmelodic prog art rock. Sonic Desolution proves that Sweden have a near incredible ability to create very good prog bands.

Upcoming album Explorer is written by founder members Peter Lazar and Ken Sandin, with composer Daniel Gustafsson, and features solo artist Jan Johansen on vocals and superstar drummer Morgan Ågren, along with other renowned singers and players. The album is mixed and mastered by Andy LaRocque.

With three different vocalists Sonic Desolution the band cover a wide range of dynamic to each song. Annica Svensson have a nice female vocal and this is balanced by the very god vocal from Jan Johansen, and Mads Carlson handle the more heavy and intense parts. The debut album is varied and in addition to classic prog there are elements og pop, pomp, symphonic etc. The lyric have eight chapter and deals the different phases and insight of life. Mostly the music is melodic and rather complex but available. There are some skilled guest musicians that add value to the music.

Tracklist:

Explorer

The Waltz

Eye To Eye

Midlife Insight

Fair Warning

New Beginning

Tranquilandia

21g

Line-up:

Jan Johansen – Vocals

Annica Svensson – Vocals

Mads Clausen (Biscaya, Timecode Alpha) – Vocals

Morgan Ågren (Devin Townsend, Dweezil Zappa, Kaipa) – Drums

Ken Sandin (Out Of This World, Kee Marcello, Uli Jon Roth, Vinnie Moore) – Bass

Magnus Berglund (Arctic Rain) – Guitars

Peter Lazar (Timecode Alpha) – Guitars

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*