Newsfeed

Nine Skies: Conjures up a dream beyond various horizons….

Nine Skies - 5.20

The Nine Skies album 5.20 will be released June 4, and the band is inspired by many influences: rock, pop, progressive, jazz…. Nine Skies is a progressive rock act from Nice, south of France.

«The personal poetry of this album conjures up a dream beyond various horizons».

«This acoustic and very intimate opus takes us on a journey using the spellbinding charm of the string quartet, from the captivating melodies to mysterious and more introspective overtones of the album».

«Each moment suggests a reflection on both a universally human context and the emotional part specific to all of us: a renewed musical experience that gets more enriched with every listening of the album».

The band states about crowdfunding «Achraf Elrasaoui (vocals and guitars) joined the band for this new album! 5.20 is an acoustic opus including a string quartet».

«While adding our touch of melody and poetry, we hope to make you travel and dream with this new opus for which we can without a doubt benefit from your support to record it! This crowdfunding will help us to record the drums and release the album«».

«Thank you again to all of you for following us so faithfully!».

Tracklist

1. Colourblind

2. Wilderness

3. Beauty of Decay

4. Golden Drops

5. Above the Tide

6. Dear Mind

7. The Old Man in the Snow

8. Godless Land

9. Porcelain Hill

10. Achristas

11. Smiling Stars

Here is our entire live footage from Prog en Beauce 2019, along with Albion, Clepsydra and Mystery !

Line-up

Eric Bouillette : Guitars, mandolin, violin, piano, arrangements

Alexandre Lamia : Guitars, piano, arrangements

Anne-Claire Rallo : Piano

David Darnaud : Guitars

Achraf El Asraoui : Vocals, guitars

Aliénor Favier : Vocals

Bernard Hery : Bass, fretless bass

Fabien Galia : Percussions

Laurent Benhamou : Saxophones

   With

Steve Hackett (Genesis): Guitar solo (2)

Damian Wilson (Threshold, Headspace, Adam Wakeman): Vocals (9)

John Hackett: Flute (7)

Cath Lubatti: Violins and viola

Lilian Jaumotte: Cello

We also notice that there are several very well-known and talented guest musicians who play at 5.20. It says that Nine Skies is probably a very talented band because they would hardly play on an album they did not like!

5.20 is the third album from Nine Skies, and in 2017 came the debut album Return Home and two years later Sweetheart Grips.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*