Newsfeed

One Hundred Thousand: With an explosive musical revelation that explores the life and death ….

One Hundred Thousand - Zodiac

With the world on the verge of the pandemic pause in March of 2020, New Jersey-based hard rock group One Hundred Thousand was ready to share its new album Zodiac. The band launched the album’s lead track, Aries, that month and invited fans to take the Zodiac journey in real-time, one song per month, until the twelfth and final track, Pisces, earlier this year. Finally the double album Zodiac is released and available everywhere digitally and on vinyl.

«When we began writing Zodiac, we had no idea how universal the album’s themes of grief, isolation  first completed, but music remains as much a force for unity and solace as ever. With the full album available today both digitally and on vinyl, we’re pleased to finally share our vision in its entirety».

Tracklisting:

1 Aries 6:44

2 Taurus 4:00

3 Gemini 5:00

4 Cancer 6:34

5 Leo   5:50

6 Virgo 4:48

7 Libra 5:28

8 Scorpio 6:03

9 Sagittarius 5:51

10 Capricorn 9:50

11 Aquarius 5:12

12 Pisces 6:52

After touring on its 2016 debut album, The Forms In Which They Appear (co- produced by the band and Sevendust’s Clint Lowery), One Hundred Thousand solidified its heavy progressive sound, completed their five-piece band lineup in mid-2017, and began laying the groundwork for Zodiac. The album is an explosive musical revelation that explores the life and death of the ego through soaring melodic peaks, visceral percussive battery and evocative lyrics.

 The music for the album was inspired by the classic character traits of each sign of the Zodiaz. The lyrics trace a protagonist’s path from a devastating personal loss, through the illusion of hope to an enigmatic finale over the course of one year.

 One Hundred Thousand’s Zodiac is a valuable statement in rock at a time when the genre is begging for disruption. Its showcase of musicianship is buoyed by an unwavering loyalty to composition and is just what modern progressive rock and metal are looking for.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*