Newsfeed

Velvet Insane: Goes wam bam glam and wrings the clock back to 1973….

Velvet Insane - Backstreet Liberace

Velvet Insane is a 3-piece gang of rockers that reinvented glam rock by mixing the pop harmonies of the 70’s with the heavy sound of today. This Scandinavian outfit has been moving forwards since their debut album and now they’re ready to deliver a swaggering statement. The track Backstreet Liberace was released recently and featuring Dregen & Nicke Andersson (The Hellacopters, Lucifer etc.). It`s is the first single from Velvet Insane upcoming album Rock ‘N’ Roll Glitter Suit.

Velvet Insane teams up with Dregen & Nicke Andersson on new single. Swedish rockers Velvet Insane goes wam bam glam and wrings the clock back to 1973 in the new music video for Backstreet Liberace and with guest appearances from Dregen and Nicke Andersson of The Hellacopters on the track, the Swedish glam rockers are in good company.

The band comments:

«We feel very proud about this song and that it breathes and swaggers like it was made in London 1973, but with the modern sound of today».

«Smooth pop harmonies pumped up by heavy drums and barbed wire guitars, and with a chorus that hits you right where it hurts. On top of it all we got Dregen and Nicke Andersson from The Hellacopters to jump in the back seat, giving us a helping hand in our purpose to keep rock ‘n’ roll alive. It can’t get any better than that! ».

The track is written by the legendary Sulo Karlsson of the Diamond Dogs who also has produced and wrote the tracks together with the band on the upcoming album Rock ‘n’ Roll Glitter Suit.

The eleven-track long album manifests Velvet Insane as a rock act to count on for years to come. Rock ’n’ Roll Glitter Suit is released via Wild Kingdom on July 16.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*