Newsfeed

Billie Bottle & The Multiple: A pint of milk mysteriously appears at the gates of Parliament…..

Billie Bottle & The Multiple - The Other Place

Welcome to the world of Billie Bottle & The Multiple. Multi-instrumentalist, composer and band leader Billie Bottle is joined by Martine Waltier on violin and vocals. They are accompanied by their friends, The Multiple.

«Vigorous and unequivocally hip» – All About Jazz

«Their own pastoral brand of whimsical psych-folk»- Jazzwise

The new album from Billie Bottle & The Muliple will be released by Bad Elephant Music on 14th May 2021.

On Election Day 2015, a pint of milk mysteriously appears at the gates of Parliament.

Set in the week running up to a UK general election, The Other Place tells the true story of two musicians from Devon (Billie and Martine, as seen on BBC’s The Voice) as they make their way slowly to Westminster.

«On high streets, market squares and seafront promenades, they perform the same song, forty-nine times over, and at each stop they start conversations with whoever they meet, asking them “Who’s got the Power?».

This journey through the foundations of British democracy inspired a sequence of songs whose lyrics come from the words of the voters (and non-voters) that Billie and Martine met on their journey. It is a celebration of gentler kinds of power, and an invitation to hear their voices.

Like the best art-rock, Billie Bottle & The Multiple continue to combine folk, jazz, pop and minimalism in an engaging and meaningful way. The track The Rest  (of Shibboleth) is intended for a future release, as distinct from the forthcoming album, The Other Place .

This is The Other Place…

Billie Bottle & The Multiple

The Other Plac

1. Where Does It Begin?              

2. All Lies            

3. Cogs

4. The Disconnect           

5. Action             

6. The Centre    

7. Gremlin

8. X Marks The Spot       

9. My First Time Voting  

10. Vote John Izod

11. We’re Only An Island

12. I Just Met Nigel Farage

13. Plebs

14. Stand By Your Beds

15. Power To The People

16. A Stone, A Seed

17. Time Is What It Used To Be

Billie Bottle: Voice, Piano, Keyboards, Guitar, Percussion

Martine Waltier: Voice, Violin, Guitar, Percussion

Roz Harding: Alto sax, Recorder, Percussion

Vivien Goodwin-Darke: Voice, Flute, Recorder, Percussion

Lee Fletcher: Bass, Synths, Keys, Soundscapes, Voice, Guitar, Percussion, Production

 Conceived, written and arranged by Billie Bottle (with contributions from The Multiple).

 All digital editing, programming and treatments by Lee Fletcher.

Photography by Chris Dorley-Brown.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*