Newsfeed

IDEK.: With Droning, deep guitar sounds, melancholic vocal leads…..

IDEK. – The Trek

Avant-garde math metallers IDEK. have launched the video for their brand new single The Trek, a very fascinating 8,34 epic song.

The song is a special collaboration between the 3-piece band, percussionist Folkert Blom and a massive Church Organ in the Nicolaïkerk in Utrecht. The song combines crushing progressive metal with a dynamic musical palette that is sure to please everyone who likes their music dynamically challenging.

 Here’s what the bandmembers had to say about this track:

«We are beyond stoked and proud to finally release this experience. A lot of work went into making this song work the way it did. We hope fans get an experience that is similar to actually being there in the church».

The Trek is a prog metal experience, written around the Nicolaï Church in Utrecht. The idea for this experience all started with the natural reverb the church has: 7 seconds long. The challenge: write and perform metal music around this insane reverb. The result? Droning, deep guitar sounds, melancholic vocal leads and pumping drums, all accompanied by the gigantic organ inside of the church and an intense light show, giving the listener a unique experience they won’t soon forget. The Trek features live recorded audio and images from the experience.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*