Newsfeed

Night Resident: Catchy blend of hard-rock, metal, doom and gothic-rock…..

Night Resident - Darkness Is My Home

Two years following the release of their critically acclaimed self-titled debut, Greeks Night Resident are back with their unique and catchy blend of hard-rock, metal, doom and gothic-rock.

Rock, heavy, doom ‘n gloom trio created in early September, 2018 playing what comes from the heart with a pinch of experimentation. The track into Her Eyes,

Displaying a stronger maturity and confidence in the songwriting, the lyrics and the overall production, this new effort Darkness Is My Home features nine new tracks that merge the vibrant energy of hard-rock with the psych-pop of 80’s prog and the epic grandeur of doom-metal. The band’s formidable sense of melody and song construction is what makes this musical journey so unique and mesmerizing, echoing the best elements of bands like Ghost, Blue Oyster Cult and Uncle Acid and the Deadbeats.

Darkness Is My Home is their most fully realized musical statement yet, and hopefully will grant Night Resident the opportunity to their melodic and lively rock anthems in some grand arenas worldwide.

Night Resident:

Costas Papaspyrou – Guitars, Vocals

John Tsiakopoulos – Bass, Vocals

John Davaris – Drums

The track Stardust,

Lyrics:

Always thinking, of the path with no return

There must be solace over there

I’m always dreaming, about life over there

But it’s all coming at an end

I know there’s nothing for you here anymore

And I am now empty and ready to go

I never felt so much pain in my life before

I spilled my heart right here on the floor

I am still hoping, that I’ll die before the end

But I don’t think your God will care

I find comfort in the sky late at night

Among the stars and all their dust

I know there’s nothing for you here anymore

And I am now empty and ready to go

I never felt so much pain in my life before

I spilled my heart right here on the floor

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*