Newsfeed

Nuclear Winter: Metal music, tobacco, gold, sugar, maize, fruits….

Nuclear Winter - Greystone

Zimbabwe important export goods are tobacco, gold, nickel, cotton, asbestos, sugar, maize, fruits and vegetables. There is very little export of metal music, and reablly only a decent band historically. Dividing The Element a heavy metal and from Harare, but now a new Harare band emerge!

Nuclear Winter joins the Zimbabwe metal scene, helmed by Gary Stautmeister. With the experience of playing in several bands over the years having sharpened his skills, the young composer has channeled his love of melodic death metal and alternative rock across four releases thus far, the latest of which entitled Greystone.

After the success of his previous EP Stormscapes Zimbabwean one man metal band Nuclear Winter is set to unleash Greystone in May 2021.

Band mastermind Gary Stautmeister commented «I’m very happy to have completed this new album titled Greystone. I was aiming to produce something heavy but also more electronic than my previous EP. It was quite challenging mix-wise because each song uses a slightly different sound on the drums/bass/guitars, but I feel the overall production is an improvement from my previous work, and the songs are now hopefully more distinct from each other. I especially like Corridor Of Shells – which is about a battle in which the surrendering army brings shame to their country».

Nuclear Winter is:

Gary Stautmeister – Everything

Tracklisting:

1. The Wastelands

2. Stygian Awakening

3. The Harvest Moon

4. Orwellian Future

5. Corridor of Shells

6. The Wavering Shadows

7. Hidden Shrine

8. Graveyard Sculpture

9. The Failing Dawn

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*