Newsfeed

Mourning Knight: With twist and turns and sound not outdated…..

Mourning Knight - Mourning Knight

Mourning Knights music is rather retro and very heavily influenced by 70’s prog, but with a special twist that makes it not sound outdated and copied by others. Hailing from Westchester County, NY, Mourning Knight is a project that goes back to the mid-90s and continues to this day. Heavily influenced by the atmospheres and musical soundscapes of the progressive seventies, passion, drama and a sense of the cinematic are brought together with lyrics that convey the darker, melancholy side of life.

Tracklist:

1. Seance On A Wet Afternoon (13:15)

2. Playing The Fool (5:07)

3. Blood Of Martyrs (9:20)

4. The Blindman’s Window (6:53)

5. Inside This Wonderland (13:09)

Total Time 47:44

Line-up:

Norm Dodge: Electric and Acoustic Guitars, Bass

Jason Brower: Drums, Percussion, Keyboards, Lead Vocals, Bass

Alisa Amor: Harmony Vocals

Heavily influenced by the atmospheres and musical soundscapes of the progressive seventies, passion, drama and a sense of the cinematic are brought together with lyrics that convey the darker, melancholy side of life.

Links:
Bandcamp
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*