Newsfeed

Zennui: Are you finally ready for the journey to the vast void?

Zennui - Kingdom Jones And The Atom Heart Family

Influenced by the creative elements of the universe and smelted together from the slag of metals, Zennui explores «the zen of existential dread». Not inhibited by time, and existing from without, Zennui pulls from the very fabric of the continuum to create a sound beyond the boundaries of the ether.

Zennui is three like souls pulling from the collective consciousness: Decibel Smith (guitar, vocals, synth, percussion), Saint Blaze  (drums, guitar, vocals, synth, piano, bass), and RJ3  (drums, vocals, percussion). They are joined by other minds to conceive their unbridled rhapsody. The track Third Eye Cyclops,

Kingdom Jones And The Atom Heart Family is rife with the trepidation of eerie synths and a cinematic atmosphere – heavy, unnerving, and unmistakably inspired by vintage horror and sci-fi movie scores. It’s the type of record that can easily garner coveted radio airplay, and yet, it can also serve as the background playlist to Times Square in the 1970s. The track We Never Belonged,

Zennui may elude all characterization, fitting in all boxes while also fitting in none at all. One thing is for certain, the genuine artistry behind Kingdom Jones And The Atom Heart Family is forthright and undeniable. Kingdom Jones And The Atom Heart Family is presented by Last Bastion Records and culminates the epoch of Zennui. Are you finally ready for the journey to the vast void?

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*