Newsfeed

Chain Reaktor: 3 x Laan + Op Ten Berg…..

Chain Reaktor - Homesick

The band Chain Reaktor states, «We are a modern progressive rock band. Our music is groovy, adventurous, sometimes heavy but always melodic. Our debut album Homesick is set to release today!».

The band was formed by the young talented brothers Bart Laan and Arjan Laan. Together with their father Erik Laan they wrote the music and lyrics. In search of a groovy bassist, they asked their friend Mark Op Ten Berg who has a background in soul and funk.

Their debut album Homesick’aims to capture feelings triggered by a lack of belonging in the modern world. In today’s urban life, we sometimes feel extremely lonely when we stand in the crowds. Homesick is a journey to find out who we truly want to be in the midst of the treacherous temptations of these lonely cities, where only rats seem to win the race.

On Homesick you can also listen to the contributions by the following guest musicians: Suzan Van Den Engel (backing vocals); Martin Streckfuss (saxophone) and Sophie Zaaijer (violins). The impressive artwork has been created by graphic designer Aldo Adema, who is also a great guitarist and known for his bands Egdon Heath and Tumble Town.

Tracklist:

1. The Day That Never Came

2. Lonely City

3. Enjoy Your Life

4. The Lying King

5. Homesick

6. Stop Yelling

7. A Thousand Diamonds

Line-up

Bart Laan (Skylake) – vocals, guitars, flute

Arjan Laan (Skylake) – drums and percussion

Erik Laan (Silhouette) – vocals, keys

Mark Op Ten Berg – bass

   With

Suzan Van Den Engel – backing vocals

Martin Streckfuss – saxophone

Sophie Zaaijer – violins

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*