Newsfeed

Beholder’s Cult: With a hybrid of doom and gothic metal….

Beholder’s Cult - Our Darkest Home

The Brazilian doom metal band, Beholder’s Cult presents an album composed of 9 dense and charged tracks, releasing independently, which will soon get a physical version.

Our Darkest Home shares a semi-conceptual theme, which despite not having a clear narrative, the songs and concepts communicate and complement each other throughout the execution. With a dense and melancholy sound, the band follows clear influences of depressive rock, darkwave and post-punk, deftly leading the slow rhythm of Doom and the incursions by fast passages.

On the theme of the album, the band says: «he almost dreamlike idea of ​​a path between the beginning of life and death or between significant moments in a life, represented by a journey under the sun, which becomes progressively unbearable as you progress , having the night as a point of departure and arrival. We tried to capture in the compositions the concepts of light and shadows, in addition to the weight and motivations of this transition under a burning light».

«Beholder’s Cult matures their music in nineties tones – a hybrid of doom and gothic metal that remembers the sound monuments created by names like Tiamat and Lake of Tears. The use of keyboards happens discreetly and creates different screens filled with mysticism and melancholy, in addition to adding influences of depressive rock, darkwave and post-punk»  – Metal Hammer Portugal

Tracklist:

1. Samsara (02:59)

2. Shadows (05:45)

3. Starry Queen (05.49)

04. Crestfallen (05:05)

05. Conceiving Silence (05:29)

06. Whispers of Dusk (02:05)

07. Weight Of The Sun (05:17)

08. Ivory Tower (08:03)

09. Empty Inside (08:22)

Line up:

Felipe Stock (vocals/guitar)

Luciano Dias (Bass)

Pedro Paes (Keyboards)

Rafael Giraldi (Drum)

Producer: Rafael Giraldi

 Recording, mixing and mastering: Victor Hormidas e Rafael Giraldi (Texas Estúdio)

 Artwork: Zakuro Aoyama

 Photos: Rafael Giraldi

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*