Newsfeed

Terravoid: Adds a layer of eerie atmosphere and keyboard passages…..

Terravoid - Ectogenesis

Terravoid is dystopian progressive metal for fans of Nevermore, Strapping Young Lad, Voivod and John Carpenter.

Oliver Palmquist (singer of the Death Metal band Phidon) teamed up with guitarist Nino Vukovik (guitarist of technical speed metal bands Immaculate and Tyranex) and after two years of development, they produced their debut EP, released on their own record label Liminal Spaces Distribution.

Ectogenesi takes you on a sonic journey through a dark, dystopian Science Fiction world where technology eventually overtakes humanity and nature once again claim its throne in the life cycle. Musically the album takes you back to the heavy and dark Prog Metal, that swept the world in the mid-’00s with bands like Nevermore, Communic and Strapping Young Lad.

Swedish progressive metal band Terravoid also adds a layer of eerie atmosphere and keyboard passages, much like John Carpenter and Lustmord.

Tracklist:

1. Through Dead Eyes

2. Ectogenesis

3. Reaching the Unexplored

4. Error Endeavors

Line-up:

Oliver Palmquist – Vocals, Samples, Programming

Nino Vukovik – Guitars

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*