Newsfeed

Before And Apace: Weaves complex rhythms, primal thunder, and moody atmosphere…..

Before And Apace – The Denisovan

Heavy and delicate, expansive and dense, the music of Before & Apace weaves complex rhythms, primal thunder, and moody atmosphere. The band is for fans of Tool, Meshuggah, Devin Townsend, The Mars Volta. Upcoming debut album The Denisovan is is a blend of the technical and programmatic aspects of music with the emotional.

The writing process for The Denisovan has been long and arduous. The mastermind Devin Martyniuk has wanted to make this album for over 20 years. Some of the actual songs on the record began over 15 years ago. As drawn out as the process has been, the result is an immersive one. This music isn’t intended to be consumed casually.

Like many of Martyniuk’s influences, he thinks it will require some amount of investment on behalf of the listener before they can fully engage and appreciate it – that there will be an evolution of one’s relationship with this material. There are some deliberate thematic elements that the music and lyrics both evoke together that may only reveal themselves after repeated listens.

Martyniuk, who is the main composer, plays guitars and contributes backing vocals for Before & Apace. On The Denisovan”, he is joined by Kaylon Disiewich (bass, Taurus pedals), Bryce Holcomb (vocals, guitar), and Arlan Kopp (drums, percussion).

1. Zeno (11:14)

2. Limbics (9:43)

3. Ontogeny (11:16)

4. Simultanagnosia (19:49)

Album Length: 52:04


Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*