Newsfeed

Duel: Four records deep tripped out heavy band…..

Duel – Children Of Fire

Duel is according to themselves, «super heavy tripped out old school stoner metal from Austin, TX».

Children Of Fire is the first single taken from the Duel upcoming brand new album In Carne Persona. The release will see the light October 1st via Heavy Psych Sounds

Band says, «Children Of The Fire is the opening track from our new album. A sun scorched upbeat rocker with a killer dual guitar solo section. The vibe of this one we felt was reminiscent of the earliest songs like Fears Of The Dead».

Austin, Texas acclaimed heavy rockers Duel return with their anticipated fourth studio album In Carne Persona, to be released October 1st on Heavy Psych Sounds. Turn the volume up and blast their brand new single Children Of The Fire.

«Four records deep, they sound like they know who they are and what they want to do, and from the melody of the hook into the take-no-nonsense solo-plus-final-chorus, it’s four and a half minutes of organic efficiency that speaks only to the follow-up to 2019’s Valley Of Shadows as one worth marking the calendar for», declares The Obelisk editor.

New album In Carne Persona is nine heavy, riff-soaked tracks crafted from their desert dungeon. Written and recorded during the plague lockdown, this fourth studio album from the Texan unit was slowly and finely crafted down to the smallest detail. Just like you would expect from Duel, you will find a handful of upbeat classic guitar rockers in the vein of Thin Lizzy, early UFO or Kiss.

ISS, as well as electric old-school NWOBHM anthems channeling early Judas Priest and Iron Maiden, while the band keeps pushing the barriers of their sound and offering up something new with the soul of their classic evil boogie.

Tracklist:

01. Children Of The Fire

02. The Veil

03. Anchor

04. Behind The Sound

05. Bite Back

06. Wave Of Your Hand

07. Lizard Tongue

08. Dead Eyes

09. Blood On The Claw

Duel is a heavy, tripped-out four-piece heavy rock foursome hailing from Austin, Texas. Steeped in the sinister sounds of dungeon-esque early 80s heavy metal, 70s metal, and late 60s psych, their tunes spin dark tales of ritual horror, occult sex, and apocalyptic doom while exploring alternate realms, and the depth of infinite space with a head full of mushroom tea. Dealing with their own brand of dark boogie, the band has earned a reputation thanks to their high-voltage live performances, relentless touring across Europe and the US, writing and recording schedule. Since 2016, Duel have released three albums on Heavy Psych Sounds Records, growing their fan base even more each time.

Duel is

Tom Frank — Guitars & Vocals

Shaun Avants Bass & Vocals

Justin Collins — Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*