Newsfeed

Ludovico Technique: With exude monstrous gothic energy…..

Ludovico Technique - Poisoned

Ludovico Technique have released the single Poisoned. The dynamic release is the fifth single to land ahead of their upcoming album Haunted People.

«Ludovico Technique exude monstrous gothic energy» – Alternative Press

 Poisoned is the fifth single released from their forthcoming full-length album Haunted People. Ludovico Technique fuse gothic aesthetics with their music combining metal and industrial aspects with goth. Delving into intense and deeply personal themes, their music explores the human condition, personal self-expression, and dealing with mental health issues. The track Becoming Numb,

Ben V comments: «This is a song for everyone who has slowly been Poisoned by what existence has become over this past year».

Mastered by Grammy nominee Stuart Hawkes, Poisoned’ delivers a catchy, high energy sound with an eerie, dark twist. Upbeat percussive rhythms and distorted instrumentation create a dynamic backdrop for the seductive vocals. The haunting lyrics, «Everyday I’m poisoned by the lies I tell myself«, follow the compelling melody line enhancing the contradiction of their sound. Ludovico Technique deliver a unique take on gothic music. Having drawn inspiration from goth industrial bands such as Skinny Puppy, with glimpses of Type O Negative and Rob Zombie, they have cultivated a distinctive sound. The track Embrace,

From the ethereal aesthetics through to their reverence of the gothic genres; Ludovico Technique unveil an eerie beauty through their art. Whether exploring the most barbaric aspects of the human condition or unleashing intense creativity in their music, this is a release not to be missed those whose tastes are darkly inclined.

 Ludovico Technique have plans to tour in 2022

All words and music by Ben V

Mixed by Austin Hull

Mastered by Stewart Hawkes

Released via: Metropolis Records/Antipathy

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*