Newsfeed

Big Hogg: With the first step on the journey into a Canterburian world of magic and madness….

Big Hogg - Pagenat Of Beasts

Big Hogg last offering is the album Pageant Of Beasts released by Bad Elephant Music on 18th June 2021.

Conceived in near darkness in a garden on Titwood Road during the late summer of 2018, Pageant Of Beasts is perhaps the first ‘true’ Big Hogg album, being almost entirely planned, written and arranged by the whole group, and also self-engineered and produced at The Space in Glasgow’s east end.

Recruiting ace electric and double bass wizard Martin Beer proved the first step on the journey into a Canterburian world of magic and madness, his supple jazz lines paving the way.Composition duties spread more evenly throughout the band, a new and more diverse music emerged with stellar guest appearances from Lavinia Blackwall, Mike Hastings, Phil Cardswell and veteran actor Ian Sexon.

Mixed in space during the lockdown and sequenced with the help of David Elliott, benevolent supremo of Bad Elephant Music, Pageant Of Beasts finally realizes the ambitions of Big Hogg.

Big Hogg at Soundcloud.

Pageant Of Beasts

    Golden Beasts

    Here Come The Moles

    Man Overboard

    Smoking Again

    Willow’s Song

    Red Rum

    All Alone Stone

    Magistellus

    Wyverns

    Bouffant Tail

    Cat Fool

    Too Much Belly Not Enough Paw

Justin Lumsden – Electric Guitar and Vocals

Sophie Sexon – Flute and Vocals

Ross McCrae – Trombone and Electric Piano

Richard Merchant – Trumpet, Cornet and Flugelhorn

Nick Gaughan – Drums, Percussion, Synthesizers and Backing Vocals; Guitars, Bass and Keybaords on ‘All Alone Stone’

Martin Beer – Electric Bass, Double Bass and Autoharp

 With gusts musicians,

Lavinia Blackwall – Vocals

Mike Hastings – Acoustic Guitar, Space Guitar on All Alone Stone

Phil Cardswell – Trumpet solo on ‘Red Rum’

Rory Clark – 2nd Flugelhorn on Red Rum

Georgia Seddon – Chant

Ian Sexon – Spoken Word

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*