Newsfeed

Scattered Storm: With Stanley Kubrick inspired space like ending…..

Scattered Storm - Oblivion

El Paso is a city in the state of Texas with a population of around 839,000. The city is located around 1,140 meters above sea level. at Rio Grande. The band is from El Paso and maybe they are inspired by the nature as they have released the debut EP Oblivion in some days. The track Aeon Flux is a taster of what the band have to offer,

Scattered Storm (ft. members Pissing Razors) plays an industrial groove metal and Kingslayer is the heaviest track and came about by guitarist Kevin Armstrong watching too much Godzilla, plus it features a Stanley Kubrick inspired space like ending.)

The men behind Scattered Storm are not new entrants to the metal game. Members Jay Arriaga played in Random Allusion, and Years of Cold; Andre Acosta also belonged to Pissing Razors and Years Of Cold; Kevin Armstrong is currently with Mondoshawan and toured extensively with Section 6. Ed Razor is the founder of Pissing Razors and he also played drums with Overkill and bass with Ministry.

Their sound is both primal and futuristic, with clean groovy tones coming from 7 and 8 string guitars and catchy, heavy vocals. Scattered Storm blend of groove, prog, djent, industrial, nu-metal and core elements, but all its own sound.

The EP isn’t a concept release, but each song meshes with the others and there is a distinct flow from one track to the next. Overall, it is captivating, showing off a band that is still experimenting with elements, but comes across as refined without sacrificing tightness.

Recommended for fans of bands Gojira, Tesseract, Fear Factory and Meshuggah.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*