Newsfeed

MC Roads: With a unique, guitar driven and melodic sound…..

MC Roads - Nostlgia

MC Roads releases the new single Smile Like A Knife, out now on Golden Robot Records.

Hailing from Detroit Michigan, Mike Cross is the original founding guitarist for American rock act Sponge. Now, Cross is the lead vocalist and guitarist for his new band MC Roads, who recently signed to Golden Robot Records. MC Roads offer up a powerful blend of melodic, guitar-driven music and classic style songs.

MC Roads recently released their debut single Call It What You Want through Golden Robot Records and have now dropped their new single Smile Like A Knife, which is available on all digital platforms.

Smile Like a Knife is the second single from MC Roads’ upcoming EP No Nostalgia. Intense musical hooks run throughout this song describing betrayal and greed. Bleed the kindness and the trust of a good friend. Could it be the You’re So Vain’of rock?

As a co-writer for Sponge’s platinum selling album Rotting Piñata, sophomore album Wax Ecstatic and third release New Pop Sunday, Mike Cross helped catapult the band into rock star status with his catchy hooks, iconic crunchy guitar and an undeniable original sound. The band toured extensively, headlining shows in the US and in Europe supporting A list artists such as Alice In Chains, KISS and Soundgarden. Mike also appeared on the late night talk show circuit including The Late Show with David Letterman, The Conan O’Brien Show and the Jon Stewart Show. Listen to MC Roads’ previous single Call It What You Want

After his departure from the band due to creative and business differences, he turned away from music business to focus on his personal life. However he continued to write, record and produce various music projects and develop his own vocal abilities. Through MC Roads, Mike Cross has created a unique, guitar driven and melodic sound that encapsulates an incredible mix of new and classic style songs.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*