Newsfeed

Indrid Cold: Heavy guitar riffs, blackened atmosphere, doomy melodies, darkness and melancholy….

Indrid Cold - Monument Prázdnoty (Monument Of Emptiness).

Indrid Cold is post metal | doom | blackened horde from Czech Republic. Trip back to the best parts of the 90’s, but in the sound of 2021. The Czech band was formed during the fall of 2015 from ex members of the band Born Again.

Monument Prázdnoty (Eng: Monument Of Emptiness) is the debut album from Czech post, doom metal band Indrid Cold. The word emptiness means: «The field of boundless emptiness is what exists from the very beginning. You must purify, cure, grind down, or brush away all the tendencies you have fabricated into apparent habits. Then you can reside in a clear circle of brightness. Utter emptiness has no image. Upright independence does not rely on anything. Just expand and illuminate the original truth unconcerned by external conditions».

«Accordingly, we are told to realize that not a single thing exists. In this field birth and death do not appear. The deep source, transparent down to the bottom, can radiantly shine and can respond unencumbered to each speck of dust [each object] without becoming its partner. The subtlety of seeing and hearing transcends mere colors and sounds. The whole affair functions without leaving traces and mirrors without obscurations».

Monument Prázdnoty is a mix of heavy guitar riffs, blackened atmosphere, doomy melodies, darkness and melancholy. Monument Prázdnoty was released June 1st, 2021 via Sliptrick Records

1. Propojení 05:04

2. Číše života 04:07

3. Země k tobě mluví 05:18

4. Animus 04:13

5. Jinosvět 05:59

6. Útes 05:29

7. Katharse 07:20

All music written by Indrid Cold

Poem”Číše života” written by Michail Lermontov (1834) and  produced, recorded and mixed by Luboš Stručovský | Chaos Magnvm Production | CZ. Mastered by Magnus Lindberg | Magnus Lindberg Productions | SWE

Artwork & design by Luboš Stručovský

Indrid Cold are:

Pavel Peckl – Drums | Bedřich Vodvářka – Bass | Jan Špingl – Guitars/vocals | Luboš Stručovský – Guitars/Keyboards

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*